Beleggen voor beginners

Als beginnend belegger zul je vrij weinig tot niet over hoe te beleggen weten. Tegenwoordig is dat vrij simpel. Je kunt nu een beleggerrekening openen bij een zogenoemde ‘online broker’ hiermee kun je gelijk aandelen kopen. Dit is meestal gratis en binnen een paar minuten geregeld. Vanaf dit moment ben je een belegger. Nu is de vraag waar ga je in beleggen?

Beleggernieuwsbrieven

Je hebt natuurlijk geen tijd om je in alle markten en aanbieders te verdiepen en dit is in deze tijd ook zeker niet nodig. Er zijn verschillende gratis en betaalde beleggernieuwsbrieven. Deze zijn zeer handig om te gebruiken. Vooral de betaalde beleggernieuwsbrieven zorgen voor handige informatie en deze informatie word alleen gedeeld onder betaalde abonnees waardoor het waardevolle tips zijn.

Beleggen voor beginners boeken

In de loop der tijd zijn er diverse boeken geschreven waar in je kunt leren beleggen. Als beginnend belegger is het aan te raden om zo’n boek te lezen. Dit helpt je om goed te starten met beleggingen en behoed je voor basisfouten. Ook handig is een cursus in beleggen

Beleggingsplan ontwikkelen

Het ontwikkelen van een beleggingsplan is essentieel om goed te kunnen beleggen. Zonder plan zul je waarschijnlijk veel meer verlies maken dan als je een beleggingsplan zou hebben! In het beleggingsplan dat je maakt beschrijf je hoeveel geld je wilt inleggen, op welk punt je het aandeel zou verkopen (zowel diepte- als hoogtepunt) en in hoeveel aandelen je je geld wilt verspreiden. Het is slim om jezelf te houden aan dit beleggingsplan dit vergroot je kansen om van je belegging een succes te maken!

Risico verkleinen

Je kunt het risico op een verkeerde belegging verspreiden door je geld te spreiden in meerdere aandelen. Ook kun je obligaties kopen die zijn vaak minder risicovol dan aandelen. Er zijn verschillende manieren om je risico te verkleinen maar het belangrijkste is je goed in te lezen in het aandeel of de obligatie dat je gaat kopen.