Beleggen in goud

Goud is een relatief schaars goed waardoor het altijd al een kostbaar goed is geweest. Doordat de Amerikaanse dollar al tijden laag staat daarom zoeken mensen maar ook overheden naar een bepaald goed dat zijn waarde wel vasthoud bijvoorbeeld goud. Doordat er veel vraag is naar goud inkoop is de prijs van een kilo goud sterk gestegen. De goud inkoop is op dit moment zeer aantrekkelijk omdat de groei van de prijs van een kilo goud steeds groter word. Een bijkomend voordeel is dat de goudprijs niet in 1 keer kan kelderen. Doordat het een waardevast goed is is de kans om verlies te lijden zeer klein.

Goud inkoop

Goud kun je zelf inkopen dan kun je het thuis bewaren totdat jij de prijs goed genoeg vind om te verkopen of je kunt dit doen bij een 3e partij. Beide opties hebben voor- en nadelen. Als je zelf goud koopt zul je de opslag en de verzekering van goud zelf dienen te vergoeden en te regelen. Als je dit door een 3e partij laat doen scheelt dit weer werk het nadeel is dat je meer betaald voor de bijkomende kosten. Een extra voordeel van zelf goud kopen is dat je het goud kunt dragen doormiddel van een ring, ketting of horloge. Hiermee heb je dus en voor jezelf mooie accessoires en je goud kan veel meer waard worden terwijl je het om je lichaam draagt.

Beleggen in zilver

Vaak hoor je dat goud het goed is om in te gaan beleggen maar niks is minder waard. Zilver is juist het goed dat een relatief grote prijsstijging doormaakt. Was de prijs is in 1994 nog 5 dollar dit is ondertussen toegenomen tot ruim 33 dollar. Doordat er steeds meer vraag naar zilver is en zilver een zeer schaars product is word de prijs steeds hoger. Beleggen in zilver is dus zeer gunstig voor de komende tijd.

Zilver inkoop

Voor zilver geldt hetzelfde als voor goud. Je kunt fysiek goud inkopen of je kunt dit laten uitvoeren door een 3e partij. Dezelfde voor- en nadelen gelden ook voor de zilver inkoop. Vergeleken met goud ligt de prijs van zilver een stuk lager. Als je met kleine bedragen wilt inleggen kun je dus beter zilver inkopen